ТОВ НВП Систар
Поиск на сайте

Новини

Лют
09
Новини металургії: підбиваємо підсумки 2021 року

2021 рік пройшов, і в металургійній промисловості стало можливе підбити його підсумки. За даними, наданими ВП «Укрметалургпром» на початок 2022 року, за період січень-грудень 2021 року було зроблено:
• Чавун — 21,17 млн. тонн, що на 3,6% перевищує показники 2020 року.
• Сталь — 21,37 млн. тонн (також на 3,6% вище, ніж вироблено у 2020 році).
• Металопрокат — 19,08 млн. тонн (плюс 3,5% до виробництва попереднього періоду).
• Трубопрокат — 0,98 млн. тонн (на 15,1% більше, ніж 2020-го).

Читать далее

Лип
15
Виробництво сталі в червні 2021 році зросло

Після Коронавірусне затишшя у світі спостерігається стійка тенденція зростання виробництва рулонної й листової сталі. Причому практично всі країни, що входять в групу статистики, показали приріст обсягу виробництва в червні, починаючи від рівня січня нинішнього року, від 1,5 до 28,1%.

Читать далее

Кві
23
Тенденції на ринку металопрокату на 2021 рік

У положенні українського ринку листового металопрокату простежується зростання ціни на сталь в період з початку березня. Однак, це не означає, що виник дефіцит продукції: пропозиція сталевого прокату на внутрішньому ринку як і раніше перевищує попит.
На світовому ринку також простежується тенденція зростання цін на українську металопродукцію, в тому числі на листову сталь гарячої прокатки. Причому, за попередніми прогнозами, зростання цін продовжиться і в другій декаді 2021 року.

Читать далее

Січ
15
Спад у металургійній промисловості України триває

На жаль, спад показників виробництва металургійної промисловості та металопрокату, який спостерігався у 2019-му році, продовжився та у 2020-му. Уже в перші місяці 2020 го спад обсягів виробництва сталі склав 6,2%, тоді як в наступні 8 місяців звітного періоду відставання від відповідного періоду 2019 го року у виробництві склало 7,6%, металопрокату – 4,7%, а по виробництву труб показники зниження обсягів виробництва досягли 29,4%.
До найбільших металургійних підприємств України, які представляють галузь, відносять ВАТ «Запоріжсталь», «Арселор Міттал Стіл» (Кривий Ріг, показав збитки понад 2 млрд. За рік), «ММК ім. Ілліча »(м.Маріуполь), Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (був на реорганізації), ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф. Е. Дзержинського», ВАТ «Комінмет», ВАТ «Інтерпайп» (Дніпро), ПАТ «ЄМЗ» (Єнакієве). Багато з них знаходяться в збитковому стані й потребують оновлення виробничих потужностей.

Читать далее

Сер
02
З 26 липня діє заборона на ввезення в Україну оцинкованого прокату

Не дивлячись на достатній обсяг власного виробництва листового оцинкованого прокату, в Україні простежується впевнена тенденція до зростання частки імпорту нержавіючої сталі, зокрема з Російської Федерації та Китайської Народної Республіки. Якщо частка ввізного металопрокату на внутрішньому ринку два роки тому складала 25,21%, у 2018-м-26,83%, то до середини нинішнього року частка імпорту листового і рулонного металу вже перевищила 33%.

Читать далее

Лис
13
Що відбувається на українському ринку рулонної оцинкованої сталі

На українському ринку плоского прокату останнім часом спостерігається значне пожвавлення і збільшення показників росту. Це стосується внутрішнього споживання, як оцинкованої сталі в рулонах або листах, так і сталі з полімерним покриттям. Така ситуація пов’язана з динамічним розвитком промисловості та будівельної сфери, в яких найбільш залучені ці види металопрокату. Зокрема, з них робляться найрізноманітніші деталі: кузови транспортних засобів, корпуси побутової та електронної техніки, а також популярні будматеріали – профнастил, металочерепицю, сендвіч-панелі, профільні системи для гіпсокартону та ін.

Читать далее